Bodegas Hervera

I den lille middelalderlandsby, Pesquera de Duero, ligger Bodegas Hesvera blot et stenkast fra mægtige Ribera del Dueros flodbredder.  
Pesquera de Duero ligger indenfor den prestigiøse “Gyldne mil”, som af anerkendte kritikere regnes for at have et helt særligt og enestående terroir. Indenfor denne 15 km lange strækningen fra Peñafiel til Tudela huserer nogle af verdens absolut bedste og mest eksklusive vinerier. 

En af perlerne herindblandt er den lille familieejede vingård Bodegas Hesvera, som blev stiftet tilbage i 1997 af brødrene Pepe og Emilio med drømmen om at skabe store unikke vine med særlig karakter, gennem hårdt arbejde samt skyhøj kvalitet, kombineret med traditionelle metoder og altid med den ypperste respekt for råmaterialerne. I 1999 blev Hesvera formelt optaget i D.O. Ribera del Duero. 

I dag er drømmen blevet en realitet og Hesvera producerer årligt små 70.000 flasker udsøgt rødvin fra egne 15 ha. Tinta Fina (Tempranillo) vinmarker, som befinder sig i Pesquera de Duero subzonerne Valderramiro, Ermita og Gallego. Markerne står i en højde af ca. 800 meter o.h. Jordbunden er udpræget leret og særdeles kalkholdig. Stokkene varierer i alder mellem 25-40 år og giver et ganske lavt udbytte på 4000 kg/ha. 

Hesvera håndhøster samtlige druer ved det korrekte modningspunkt. Høsten foregår oftest sidst uge i september eller første uge i oktober. I kælderen bliver druerne kvalitetssorteret og skånsomt afstilket. Alkoholisk fermentering foretages spontant med druens egne “vilde” gærceller, hvilket bringer det sande terroir frem i vinen. Temperaturen er kontrolleret og overstiger aldrig 29º C.  Malolaktisk fermentering foretages på egefad, hvorefter vinen lagres.

Luk menu
×
×

Kurv